За Божидар Цендов


Сесии на живо и онлайн. 

Казвам се Божидар Цендов, психотерапевт и констелатор.

От 13 години съм се съсредоточил върху изследването на дълбинните причини за разрушаването на човешкото здраве, психика и съдба.  Има такива и ако се работи с тях могат да се постигнат изненадващо бързи и добри резултати.

Убедих се, че мирогледът и отношението към света определят поведението, отношенията с хората, приемането на себе си. Определят до голяма степен как ще се чувстваме в света, дали ще сме щастливи или не.

Съдбата е резултат не от нещо друго, а от отношенията с хората и към света. От вътрешното отношение и външното поведение.

Възпитанието, убежденията, ценностите (съзнавани и несъзнавани) определят дали човек ще има програма за благоденствие или програма за самоунищожение в своето несъзнавано .

Липсата на пари, липсата на семейство, материалните загуби, загубите на любими хора, множеството травмиращи ситуации, липсата на приятели, липсата на вдъхновяващи и удовлетворителни преживявания, физическите заболявания, хроничните и смъртоносни заболявания, депресията и психическите притеснения са съдба, която може да бъде променена.

Как работя. Аз съм магистър психолог и терапията е част от моя живот. Използвам нейните  креативни техники за повишаване на опознаването на ума, тялото и емоциите. За постигане на удовлетворителна промяна в живота. Божидар Цендов

Можете да разчитате на равнопоставен диалог с мен. В този диалог моята роля е да ви подкрепя и насоча към това да се свържете със себе си, да разберете какви са вашите истински потребности и да откриете, че вие самите имате ресурсите за тяхното удовлетворяване.

Не заемам страна, не правя оценки, не ви давам готови решения. Приемам ви такива, каквито сте. На равнопоставени с вас начала ще водим диалог в защитена и сигурна среда на доверие. Ще провеждаме заедно експерименти, които ще ви помогнат да осъзнаете собствените си отговори и решения.

Не обещавам да ви е лесно, но всяко доближаване до границите ви на комфорт ще ви даде възможност да осъзнаете моделите, които вече не работят за вас и да изпробвате нови креативни начини за справяне в ситуации.

Работя индивидуално и групово (терапевтични, тренинг групи и групи за себепознание)  в следните направления:

 • себеосъзнаване и приемане на себе си,
 • личностно развитие,
 • взаимоотношения (интимни, семейни, родител-дете), преодолявяне на раздели
 • депресивни състояния, страхове, тревожност, неувереност
 •        работа с творчески блокажи,
 • значими загуби,
 • емоционални травми и жизнени кризи,
 • стрес и бърнаут,
 • професионална реализация,
 • зависимости,
 • физически  заболявания
 • хронични и смъртоносни заболявания
 • проблеми с теглото,
 • репродуктивни проблеми,
 • безплодие (при жената или мъжа),
 • и др.

Работя и онлайн особено за българи в чужбина.

Ако се свързвате с тези неща и се нуждаете от удовлетворение и успех в живота, обадете ми се:  0888 605 365 (също Viber и WhatsApp); Скайп: teodor_sofia; bojo@bojidartzendov.com.

Автор съм на книгата „Пътеводител на будния дух“.

Членство в професионални организации:

Следва информация за моите обучения и квалификация

– Гещалт психотерапия –  Български Институт по Гещалттерапия

– Водещ на обучението “7 стъпки в Гещалттерапията” към  Български Институт по Гещалттерапия

– Хипноза и хипнотерапия – “Ериксонова  Хипноза и Хипнотерапия” – обучител Консуело Касула, председател на Европейското Дружество по Хипноза .

– Двугодишен период на обучение към Фондация „Фамилни Констелации – България“ воден от група международни преподаватели с водещ обучител Ласло Матиаковски. Фасилитатор Семейни Констелации. 

– Двугодишен период на обучение към Френския Институт за Фамилни и Системни Констелациии с преподавател Колин Д’Обре (Coline d’Aubret). Фасилитатор Фамилни и Системни Констелации. 

– Невро лингвистично програмиране (НЛП) и хипноза –  майсторско ниво невро лингвистично програмиране, обучение сертифицирано от д-р Ричард Бандлър (“бащата” на НЛП),  Джон Лавал (председателят на международната НЛП асоциация) и Александър Попов, тренер по НЛП.

Имам диплома от Международния Институт по Хюман Дизайн (International Human Design School) като Хюман Дизайн анализатор и водещ на семинари „Да живееш Дизайна си“.

Други терапевтични методи с поглед и принос към психичното:

– Цветотерапия (цветни есенции на д-р Бах) – обучител Лияна Петрова, психолог-цветотерапевт.

– Себереализация чрез актьорско майсторство – обучител актьора Михаил Милчев