Типовете в Хюман Дизайн (Дизайн на Човека)


Сподели с другите:

Типовете в Хюман Дизайн (Дизайн на Човека)

Определянето на типа не е свързано с психически особености, нито с темперамент. То е свързано с генетичната ни структура.

На базисно ниво в света съществуват четири различни типа хора. Въпреки, че всеки тип е с милиони вариации, той си има простичък модел, който да бъде разбран и стратегия, която да бъде следвана. Четирите човешки типа са генератор, прожектор, манифестор и рефлектор.

Типът показва потенциалите, чрез които се изявяват в живота заложбите, здравето, сексуалността, връзките и мечтите ни. Ако знаете типа си, можете да започнете процеса на откриване на собствената си природа и разполагате с инструмент да приемете себе си и да разпознаете ценностите си.

Да живеeте типа си, означава да излъчвате в света собствения си уникален потенциал, какъвто сте предназначени да бъдете. Тази информация е като ръководство за употреба, което позволява да живеете така, както сте устроени и да достигнете личното си щастие.

Генератор

Около 70% от хората са генератори. Всички имат оцветен сакрален център (вторият квадрат отдолу нагоре на картата). Те са създадени да откликват на живота. Да реагират спрямо това, което животът им предложи. Те обикновено нямат информация накъде са се запътили, докато не дойде моментът да откликнат на нещо. Затова е необходимо да чакат животът да им предложи най-доброто за тях. Генераторите са най-енергийните от всички типове, но докато не разберат как работи дизайна им, те могат да бъдат най-неудовлетворените и най-недоволните хора на планетата. Наистина неудовлетворението е тема и проявление на Не-Аза – на ограничаващите вярвания и заблуди.

Генераторите могат да разберат дали нещо е правилно или здравословно за тях (нещо, което да направят или кажат) само като отговор на нещо в околната им среда. Техният отговор идва от под пъпа и може да се изрази като звуци, които те чуват вътре в себе си; като усещане за движение на енергията в тялото, като движение на тялото и изражение на лицето. Това движение ги придвижва към здравословното за тях или ги отблъсква от нездравословното. Ако те вземат решения от ума, често се въвличат в неправилните за тях неща, срещат съпротивата на околния свят,  разтройват се и често се отказват от започнатото начинание.

Тяхната аура е голяма и обгръщаща.

Известни генератори са: Албърт Айнщайн, Далай Лама, Бил Клинтън, Принц Чарлз, Мадона.

Манифестиращ генератор

Има два вида генератори: чисти генератори и манифестиращи генератори. Манифестиращите генератори са около половината от генераторите. Манифестиращите генератори веднъж взели решения могат да бъдат много бързи в изпълнението му. Те имат непосредствен достъп до своята енергия за използването й. Голямата дилема на манифестиращите генератори е да се научат на търпение, за да да откликват на правилните неща за тях. Иначе, ако бързат да постигнат нещо, ще срещат съпротива и болка. Ако чакат отклика си, животът им ще е пълен с удовлетворение.

Известни манифестиращи генератори:  Катрин Зита Джоунс, Стинг, Шон Конъри, Фредерик Шопен, Махатма Ганди.

Прожектор

Прожекторите са около 18% от хората и те естествено могат да работят и ръководят енергията на другите, но само когато са разпознати за техните способности и характеристики. Те са новите ръководители в света. Прожекторите знаят, че са разпознати и оценени, когато получат правилната покана за нещо. Без покана те не знаят дали ще могат да изполозват таланта и способностите си по начин естествен и здравословен за тях. Те са хора със специфична дарба да ръководят другите и то да ги ръководят чрез съвети и задаването на подходящи въпроси. Тяхната стратегия за вземане на правилни решения е да чакат да бъдат поканени. Ако те следват стратегията си, ще бъдат успешни и разпознати. Ако не я следват, ще срещат огорчението.

Прожекторите се нуждаят от повече знания за собствения си дизайн от другите типове, за да могат успешно да разберат кои покани са добри за тях. Когато те бъдат разпознати за това, което наистина са съобразно техния специфичен дизайн, те стигат до истинската си мощ. Ако се опитат да действат или участват в нещо без покана, те срещат съпротивата на околния свят и не биват разпознати и оценени от другите.

Известни прожектори са: Кралица Елизабет II, Принцеса Даяна, Тони Блеър, Карл Маркс, Миг Джагър.

Манифестор

Само около 8% от хората са манифестори. Те са чисто енергийни същества. Те са създадени по такъв начин, че ако следват себе си, никой да не може да ги контролира. Те са единствените хора, които наистина могат да започват новите неща. Те просто действат или карат да се действа. Но е необхдимо преди да действат да информират  тези, които ще бъдат засегнати от действието, преди да започнат.

Когато те не информират, срещат огромна съпротива от околния свят, околните хора, защото засегнатите от последствията на действието хора ще се чувстват игнорирани или като прегазени от камион. В резултат манифесторът может да се чувства изолиран от хората и изпитва гняв. Когато следва стратегията си да информира, хората приемат действията му и той може да прави всичко, което поиска.

Известни манифестори са Херман Хесе, Хелмут Кол, Ричарт Бъртън, Джони Деп, Орсън Уелс.

Рефлектор

Най-редкият от типовете, Рефлекторът (1.36% от населението) са много отворени към света, доколкото те нямат оцветени центрове. Ако не разбират как работи дизайна им, могат да се чувстват дълбоко загубени и претоварени от живота. Те приемат другите много дълбоко. Те са често дълбоко обезпокоени поради липса на познания за себе си и негативното въздействие на околната среда, но те могат да станат много мъдри за живота, ако разберат своята отвореност и как да работят с нея.

Рефлекторите често не се познават напълно и са дълбоко разочаровани в живота. Преди да вземат сериозно решение те трябва да изчакат цикъла на Луната (около 28.5 дена), защото движението на Луната им дава достъп до тяхната вътрешна мъдрост, но за това е нужно време. Те имат фиксиран Лунен модел, който се повтаря всеки месец. Понякога те могат да бъдат прожектори, манифестори и даже генератори. Те трябва да разберат повече за дизайна си и системата на Хюман Дизайн, отколкото всеки друг, за да са способни успешно да прилагат стратегията си.

Известни Рефлектори: Васил Левски,  Ури Гелър, Майкъл Грийн, Лени Хенри.

Сега, ако желаете да разберете своя тип и повече за себе си, можете да заявите хюман дизайн карта тук.

За анализ (разчитане на картата) се обадете на 0888 605 365

Leave a Reply

Your email address will not be published.

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>