Фрактални Линии или Вселенска Геометрия


Сподели с другите:

„Правилното място е най-важно. С правилното място идват правилните хора, правилните приятели, правилната работа….“

Ра Уру Ху – създател на системата на Хюман Дизайн

 

Хюман ДизайнРазвитието на Вселената е движение. Полето на съзнанието или това, което физиците наричат етер (това, в което всичко се разполага),  винаги е съществувало.  То прониква всичко, постоянно е във всичкото, изразява изначалното единство.  Полето на съзнанието се развива чрез движение.

Основна част от полето на съзнанието идва от преди Големия Взрив, когато единното започва да се разпрашава (разделя) и да преповтаря холографски себе си като се създават съзнанията на звездите, които сами по себе си се разделят, за да се стигне до планетите и т.н., докато се стигне до съзнанията на най-малките живи организми – клетките.

Създаването става в движение.  Енергията следва движението.  Всеки човек има линия, която тръгва от него, минава през различни структури, през планети, звезди и стига до самото начало на движението. Тази линия показва неговия произход, мисия в живота, в каква среда е най-добре да живее, с кои хора ще успее да изпълни мисията си. Това е неговата фрактална линия.

Да си представим, че пътуваме с кола през нощта. Фаровете осветяват пътя ни и благодарение на това се движим успешно. Много трудно виждаме извън линията на светлинния сноп. Енергията следва движението. Когато се движим по фракталната си линия, имаме енергията, имаме светлината да виждаме реалността, да осъзнаваме и да изпълняваме мисията си в живота. Когато човешкият обусловен ум се опитва да начертае собствена линия, ние макар и да виждаме нещо, го интерпретираме непълно и неосъзнато. Не виждаме реалността.

Малките деца все още незасегнати от възпитанието интуитивно следват фракталната си линия. Знаят как да се пазят, каква храна е полезна за организма им, с кого да играят. Знаят дори какви дрехи да си избират и подбраните цветове съответстват на нуждите им, и на деня. Колкото повече расте човекът, толкова повече загубва връзката с вътрешната си същност, която би го водила успешно в живота му.

Ние постоянно се движим в пространството. В резултат на движението стигаме до места, хора, преживявания, мисли, осъзнаване. Имаме начало откъдето сме тръгнали, което се определя от Южния Възел и отиваме в посока определена от Северния Възел. Тръгваме оттам, където при раждането и обуславянето сме формирали някаква представа за себе си като вървим към все по-подходяща за нас среда за проявление. Или поне се очаква да вървим към все по-подходяща среда.

Движението е създаване. Създаване на собствения ни живот. Това движение става в определена среда. Ние можем да се проявим като истинските себе си, само ако сме в подходяща среда, ако сме на подходящото място. Фракталните линии така определят нещата, че когато сме на подходящото място, тогава при нас идват подходящите хора, подходящите събития, подходящите условия да изпълним мисията на живота си, да намерим себе си и да постигнем удовлетворение.

Това засяга целия ни живот. Личните взаимоотношения, семейните взаимоотношения. Професионалното ни развитие, а и успехът на самата фирма, в която работим, също зависят от подходящото разположение на офиса. Полезността на храната за организма зависи от мястото, на което се намира ресторанта. Също така трябва да знаем, че подходящите места се менят с времето. Менят се с общото движение и нашето развитие. Доброто днес може да се окаже неподходящо утре.

Ние сме тук в този свят не да страдаме. Това е толкова дълбока илюзия. Ние сме тук да водим успешен и удовлетворителен живот. Затова е толкова важно разбирането, че движението засяга всичко и от движението зависи всичко. Разположението в пространството и взаимното съпоставяне на два обекта, на двама човека, създават нещо качествено ново, което не е проста сума на частите си. Всеки две неща се съпоставят помежду си, създават нещо качествено ново. Съвкупността от всички тези взаимодействия създава света, създава живота.  Във квантовата физика това е известно като ефекта на съпоставянето на наблюдател и наблюдаван обект – самия процес на наблюдение изменя наблюдавания обект.

Така, например, в семейните отношения начинът, по който се подреждат членовете на фамилията, по това кой е вляво, вдясно, отпред, отзад, гледащ към някого, кой се храни отделно и т.н., се показва невидимата динамика в семейните отношения и тяхната специфика на всички нива. Показват се тенденциите в развитието на всеки член на семейството и при подреждания различни от архетипните  дали той ще срещне по пътя си нещастна любов, болести и т.н.

Успешното движение по фракталната линия става чрез следване на собствената стратегията за вземане на правилни решения и чрез следване на собствения авторитет за вземане на правилни решения (по системата на Хюман Дизайн (Дизайн на Човека). Има четири типа хора: генератори, прожектори, манифестори и рефлектори.  Всеки тип има своя стратегия за вземане на правилните решения, а всеки човек може да се научи да следва  вътрешния си авторитет за това. Тогава човек върви успешно по фракталната си линия.

Пътят на човека не е нещо съзнавано. Той се създава на момента или в процеса на движение. Ние не знаем пътя си съзнателно. Можем да следваме стратегията и авторитета си и така да вземаме решение за следващата правилна стъпка. Така можем да изпълним мисията на живота си, да бъдем уникалните себе си и това да ни донесе удовлетворение, успех и мир.

Всеки план за това как ще се развива бъдещето ни, всички представи и очаквания са дело на обусловения ум и целят да ни държат в света на илюзиите Майа. Всички наши очаквания могат единствено да ни привържат, да ни донесат болка и да ни попречат да намерим в себе си. Разбира се, ако планираме да свършим нещо и това идва в отговор на решение на вътрешния авторитет, това е част от пътя ни.

Духовното  и лично развитие не може да се сведе до план, желания и очаквания, а е преживяване на момента. Вътрешната истина постигната чрез собствената стратегия и авторитет са по-висши от религия, духовни учения и човешки разбирания. Стратегията и авторитетът ще ни помогнат да изберем подходящото за нас духовно учение, ще ни кажат колко време да го следваме и дали въобще да следваме духовно учение. Духовността не се измерва със следването на духовно учение, нито с илюзията за напредък. Духовното и лично развитие означава да следваш и изразиш уникалната си вътрешна същност, което е реализирана мисия.

Приемането е приемане на самите себе си. Разкритие на любовта към себе си, която за съвременния човек е най-трудна. Чрез любовта към себе си можем да позволим да следваме стратегията и авторитета си и практически да изпълним заложената у нас уникална мисия. Ние избираме дали да живеем собствения си живот или живота на другите.

А как да се обичаме когато не познаваме себе си?! Когато имаме не наша представа за себе си изградена от възпитанието, околния свят, от всички заблуди и илюзии наоколо. Можем да заобичаме себе си наистина само когато опознаем истинския си Аз. А това става чрез следване на фракталната линия.

Светът продължава да се изгражда всеки един момент. Създаването е движение. Най-важно за нас е правилното място, на което се намираме. Тогава ще успеем да виждаме правилно и да осъзнаваме това, за което сме родени да осъзнаваме. Така изпълняваме мисията си и това ни носи удовлетворение и успех. Всичко практически постигнато чрез следване на собствената стратегия и авторитет за вземане на правилни решения.

 

Обичайте Себе Си!

3 thoughts on “Фрактални Линии или Вселенска Геометрия

 • Wan Val

  БЛАГОДАРЯ!
  И Темата , и Материята са ми УЧУДВАЩО познати…
  ТУК се очертава ПРАВИЛНОТО място за една Дискусия на ЕДИНОМИШЛЕнИЦИ!
  Търси се ПРАВИЛНОТО Време!…

  Ще навлизам ПОСЛЕДОВАТЕЛНО, за да УРАВНОВЕСЯ всебе си
  свойствата на Обектите ипараметрите на Процесите, които се визират!…

  ЖЕЛАЯ НОВИ Прозрения по Пътя към Опознаване на ТВОРЕНИЕТО на Твореца!…

  Reply
  • BojidarTzendov Post author

   Най-най-сърдечно благодаря.
   Извинявам се за късния отговор.
   Но това, което си заслужава, рано или късно намира своя отговор и своето решение 🙂

   Reply
 • krasimira azas

  Vsi4ko e tolkova prosto,i v sa6toto vreme I tolkova slojno.Taka ili ina4e,dvijenieto 6te ni zavede do istinata.Radostna sam I izpalnena s nadejda,blagodarenie na sa6testva kato vas,koito 6te pomognat na vse pove4e hora da nameriat I obiknat sebe si takiva kakvito sa!Neka svetlinata bade s vas vinagi!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>