Да живееш своята уникалност


Сподели с другите:

Human Design UniquenessПовечето хора мразят себе си. Живеят с партньор, с когото не искат да живеят. Работят работа, която не искат да работят. Общуват с хора, с които не искат да общуват. Дори почиват на места, на които не искат да почиват. Всичко това го правят, защото „трябва“, „какво ще кажат хората“, „все така правим“, „мама така каза“, „тате така каза“ и т.н. Много често такива съзнавани или още по-лошо – несъзнавани мисли и изводи, ни управляват.

Повечето религии говорят за любовта към ближния. Има някаква заблуда, че това изключва любовта към себе си. Няма как да обичаш другите, ако не обичаш себе си. Любовта към себе си има неочаквани измерения, ако си я позволим.

Например, истинската любов към себе си е да се трудиш. Да се трудиш като избираш как да се трудиш следвайки стратегията и авторитета си за вземане на правилни решения. Само така може да изпълниш мисията в живота си и да изразиш уникалността си. Всякакви мисли, че най-добре е да си лежиш и почиваш цял живот, не са любов към себе си, а по-скоро омраза към себе си, защото сам си пречиш да се проявиш.

Удовлетворението идва от намирането на вътрешния авторитет. Всички ние можем да изберем да живеем своя живот или да живеем живота на другите. Да правим нещо, защото „така трябва“, или да послушаме гласа на уникалната си същност. Всеки има уникална същност. Обикновено тя е подтисната от обкръжаваща ни среда.  Когато, обаче, тя бъде изразена…. уау… това носи удовлетворение и приятното учудване от това колко различен и истински може да бъдеш. Този вътрешен авторитет е в основата на всяка изява на личността във всичките й форми: от това какво духовно учение ще избереш до това как да организираш финансите си.

Всички живи същества сме част от цялото. Ние не сме отделени. Свързани сме с цялото посредством океана от неутрино, а с другите посредством нашите аури, които са невидимото енергийно поле, което ни заобикаля. Част сме от цялото, но същевременно сме уникални. Всеки от нас носи своята уникалност на другите и на заобикалящия ни свят. Бивайки уникални всеки от нас допринася за нещо ново в света. Да носиш наистина нещо ново на света и това да ти носи удовлетворение, мир и успех. За да бъдеш уникален –да се харесваш и да се обичаш такъв какъвто си.

Личният ни, професионален и духовен живот се базират на вземането на решения. От това дали решенията ни са правилни зависи дали ще се чувстваме добре или болезнено и некомфортно. А решенията са правилни, когато идват от вътрешният ни авторитет и служат за изява на нашата уникалност.

Хюман Дизайн („Дизайн На Човека”) е наука за вземане на правилните решения. Решения, които са си лично наши и служат на нас.  С Хюман Дизайн можем да се научим да изразяваме и живеем своята уникалност. С Хюман Дизайн можем да се опознаем и да започнем да се обичаме такива каквито сме – уникални.

Обичайте Себе Си!

 

Тази статия бе публикувана първоначално от Една.бг

Image courtesy of  ooldesign/ FreeDigitalPhotos.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>