Отворен Г-център в Хюман Дизайн картата – някои особености


Сподели с другите:

 

Human Design Open G CenterТози прелестен следобед можем да поговорим, ако искате, за себе си. Да поговорим за отворения Г-център в Хюман Дизайн (Дизайн на Човека) картата и за някои особености как той е свързан с идентичността, любовта и посоката ни на развитие. Ако все още нямате, можете да получите Хюман Дизайн карта тук. Г-центърът се намира в средата на картата (както е показано на илюстрацията) и е неоцветен, когато е отворен.

Г-центърът отговаря за идентичността на личността. Той е свързан с любовта, поведението и посоката в живота. При дефиниран Г-център имаме фиксирано усещане за идентичност на личността, любовта се изразява и изживява по определен начин, посоката в живота е фиксирана.

Отвореният Г-център означава, че нямате фиксирано усещане за идентичност. Характеристиките на усещането за идентичност може да се променят съобразно живота, обстоятелствата и хората, около които се намирате. В това няма нищо лошо. Например, повечето добри актьори са с отворен Г-център.

Човек с отворен Г-център може понякога да се чувства объркан, защото той постоянно се променя. Когато е в една компания, той има едно поведение, когато след два часа е в друга компания, той вече има друго поведение. Това го обърква и той си мисли, че трябва да намери себе си или че трябва да изгради определен вид идентичност. Мъдростта тук е да се разбере, че той няма фиксирана идентичност, няма фиксирано себе си и в това е неговата красота.

Човекът с отворен Г-център несъзнателно отразява огледално характеристиките на хората наоколо, които са с дефиниран Г-център. Авторът, например, който е с отворен Г-център, понякога в компанията на пушачи изпитва голямо желание за пушене. За отворения Г-център важи до известна степен поговорката „с какъвто се събереш, такъв ставаш“.

За човек с отворен Г-център всичко наоколо, които са с дефиниран Г-център, са в негова услуга. Те му помагат да намери правилното за себе си място, правилната посока, правилните хора. Той не се нуждае да търси нищо сам. То му се предлага от околните хора. Той просто трябва да избере правилното за себе си като следва стратегията и авторитета си за вземане на правилни решения. Така попада на правилните места, правилните хора, правилната работа и т.н. Но трябва да знае, че най-важното за него е правилното място. Ако не е на правилното място, не е с точните хора.

Така родителите, които искат да изпратят децата си в определени училища, в известна степен имат основание. Правилното място е най-важното. Но родителите е полезно да разберат, че самото дете трябва да избере правилното за себе си училище. Тогава то ще е наистина правилно. Ако имате или ще имате деца, най-доброто, което можете да направите за тях, е да им помогнете да започнат да живеят собствения си уникален дизайн.

Отвореният Г-център, когато следва своя си начин за вземане на правилни решения, е удивително добре и удивително подходящо облечен винаги. Ако той е обусловен от околната среда, може да не сменя често дрехите си. Ако е себе си, всеки ден ще го видите в различен тоалет.

Човек с отворен Г-център е поканен на по-особена сватба на тучна поляна на висок планински връх. Как според вас ще се облече той? Можете да дадете няколко отговора в себе си. Човекът с отворен Г-център най-вероятно първо ще отиде на мястото, ще види как са облечени другите, какви са условията и ще се облече по най-подходящия за случая начин. Ако трябва, ще слезе в близките село или град и ще си купи необходимите за случая дрехи.

Дефинираният Г-център знае само един начин за изразяване на любовта. Може да обича по един начин….десетки години. Например, такава жена може да очаква всяка вечер като се прибира, съпругът й да отваря вратата, да поема палтото й, да я пита по определен начин как е минал денят й и т.н. И това при нея е нормално и напълно задоволително.

Отвореният Г-център може понякога да има чувството, че при него любовта идва и си отива, но това не означава, че той не може да обича. Отвореният Г-център може да обича по многобройни начини, може да променя начина си на изразяване на любов. Може да обича крайно различни хора. Може да е много изобретателен в любовта и секса.

Той ще среща през живота си различни видове любов и ще разбере кой вид е най-добрият за него. Но този вид любов пак трябва да му бъде предложен от средата. Тогава той ще я разпознае. Само трябва та има търпението да я изчака тя да дойде. Хората с отворен Г-център могат много да ни говорят за това какво е любов и посока, защото може да са изживели много видове любов и преминали по много посоки.

В заключение и хората с дефиниран Г-център, и хората с отворени Г-център могат да изразят своята уникалност и да постигнат удовлетворение, успех и мир, единствено, ако следват собствения си начин за вземане на правилни решения. Когато познават собствения си уникален дизайн и го живеят. Когато са се запознали с картата си и собствените си стратегия и авторитет за вземане на правилни решения.

 

Обичайте Себе Си!

 

4 thoughts on “Отворен Г-център в Хюман Дизайн картата – някои особености

 • Георги Кръстев

  Здравей божидаре,
  Хареса ми статията ти. Точни и ясни формулировки. Помогна ми да осъзная някои неща за себеси т.к. и аз съм с отворен Г-център. Имам и въпрос. Как човекът с отворен Г-център открива себе си след като почти постоянно той е обусловен от средата и е някой друг? На него му е много по-лесно да разбере идеи като :”Всички сме едно цяло” и тн, но как той открива своята уникалност и може да бъде себе си?
  Жоро

  Reply
 • BojidarTzendov Post author

  Като следва стратегията и авторитета си за вземане на правилните решения. Когато взема правилните решения, извършва правилните за себе си действия, които изразяват в света неговата уникалност.
  Между другото установих, че статията е не съвсем пълна и затова я промених. Ето някои неща, които отговарят на въпросите ти:
  “За човек с отворен Г-център всичко наоколо, които са с дефиниран Г-център, са в негова услуга. Те му помагат да намери правилното за себе си място, правилната посока, правилните хора. Той не се нуждае да търси нищо сам. То му се предлага от околните хора. Той просто трябва да избере правилното за себе си като следва стратегията и авторитета си за вземане на правилни решения. Така попада на правилните места, правилните хора, правилната работа и т.н. Но трябва да знае, че най-важното за него е правилното място. Ако не е на правилното място, не е с точните хора.”
  “Отвореният Г-център може понякога да има чувството, че при него любовта идва и си отива, но това не означава, че той не може да обича. Отвореният Г-център може да обича по многобройни начини, може да променя начина си на изразяване на любов. Може да обича крайно различни хора. Може да е много изобретателен в любовта и секса.
  Той ще среща през живота си различни видове любов и ще разбере кой вид е най-добрият за него. Но този вид любов пак трябва да му бъде предложен от средата. Тогава той ще я разпознае. Само трябва та има търпението да я изчака тя да дойде.”

  И така като следваш авторитета и стратегията си за вземане на правилни решения намираш правилната за тебе любов и посока и така изразяваш уникалността си.

  Reply
 • Tony Kostova

  Здравейте, благодаря за интересната информация, която ни поднасяте. Моят въпрос е следният: Кое обуславя хармоничните взаимоотношения между партньори с отворен и дефиниран Г-център. Живея от 10 г. с партньор с отворен Г-център, и както го описвате при него постоянно любовта идва и си отива. Чувството на несигурност е постоянен спътник в мен, при положение, че моят Г-център е дефиниран и аз се изразявам в любовта и обичам по един определен начин, както Вие се изразявате. Очаквам отговора Ви с нетърпение!

  Reply
  • BojidarTzendov Post author

   Здравейте,

   Мисля си, че най-добре е да ви отговоря не описателно, а в структура от точки, за да се разграничат отделните неща. После, ако имате още въпроси, ще видим и тях.
   Ето:

   – Събирането на двама човека: единият с недефиниран, а другият с дефиниран център Г е оптимално за техните взаимоотношения. Недефинираният Център Г ще отразява дефинирания и така дефинирания ще е привлечен; а пък дефинирания ще дава на недефинирания посока в живота и ще му помага да разбере какво е това любов и посока.
   – Недефинираният Център Г има нужда от свобода в живота. Той не трябва да се идентифицира с това и онова. Ако искате от него той да се държи по определен начин, да проявява определен характер, да бъде последователен в поведението си, то ограничавате свободата му и съответно това намалява хармонията в отношенията.
   – Най-важното – и двамата трябва да следвате собствените си стратегия и авторитет за вземане на правилни решения, за да сте удовлетворени и успешни в живота. Вследствие на това може да се хармонизират отношенията между вас или просто да се разделите, което пак е хармонизиране на живота на всеки от вас.
   – Отношенията в двойката не зависят само от Център Г. Всъщност повечето начини за определяне на личното изживяване на любовта се определят от структури, които са извън Център Г. Така, както описвате, че любовта идва и си отива, това може да е в резултат от не-Азово поведение на Център Г, но може причината да е другаде. Например, в зависимост от един друг портал вашият партньор може днес да каже, че ви обича, а утре вие го питате “Обичаш ли ме?”, а той ви казва “Не знам”, което би било пълна изненада за вас, но нормално поведение базирано на специфичната генетика. Затова, за да се изясни напълно как да се хармонизира една партньорска двойка, е необходимо да се направи партньорски анализ.

   Ако имате други въпроси, с удоволствие ще отговора при първа възможност.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>