Силите, които ни управляват – Пентата


Сподели с другите:

Пента

На всички е интересно какви са корените на нашите взаимоотношения с другите хора и как се изграждат те. Понякога си мислим, че всичко, което ни се случва и което правим, е израз само на нашата личност и усилия. Оказва се, че сме част от по-голям “организъм” и това личи осoбено в нещата, които искаме да направим, а не можем да направим и в нещата, които искаме да спрем да правим, а продължаваме да правим.

Човек се свързва със всемира чрез потоците неутрино, а с останалите хора чрез своята аура. Със всемира винаги е свързан и не може да избяга от него, а с останалите хора си взимодейства, когато те са достатъчно близо до него.

Когато са само двама, те изграждат една структура, която е нещо трето спрямо тях. Всеки един не вижда директно другия, а го вижда през тази трета структура. Затова другия можем да го видим само в известна степен и същевременно виждаме себе си в него.

Когато са повече от двама човека (3 до 5), между тях вече имаме нова структура – Пента. Тя няма портали, няма центрове, а просто е аурично поле, поле в нашите аури. Това поле няма съзнание, но много ефективно може да ни контролира и управлява. Това е енергиен вихър, който метафорично ни върти и управлява.

„Целта“ на Пентата е да обедини хората, да ги измъкне от тяхната индивидуалност, за да свършат някаква работа, да постигнат някаква цел, но това е целта не на отделния човек, а на Пентата.

Пентата има свои особености, функции и характеристики, които се опитва да наложи за всяка група от 3-5 човека, които достатъчно време прекарват заедно.

Ако е семейна Пента, нейната цел е да държи семейството сплотено, да следи да се следват семейните ценности, да се грижи за продължението на рода, да кара родителите да принуждават децата си да създават семейства и деца, и т.н.

Пример за една характеристика на семейната (фамилната) Пента: представянето пред останалия свят. Ако в конкретната Пента тази характеристика е активирана, то тогава семейството много ще държи да изглежда добре пред останалия свят. Фасадата на семейната къща винаги ще е боядисана, а когато излизат на разходка, ще изглеждат като много сплотено, задружно, добре облечено, материално задоволено семейство.

Когато двама се женят, те още не са Пента. Когато дойде първото дете, стават Пента. Тогава майката моментално почва да говори как трябват пари, да се закупи апартамент, да се купят мебели и т.н, и т.н.

Но не го говори точно майката, говори го Пентата. Пентата е дълбоко материална, освен това за нея най-важното е да се осигури просъществуването на семейството. Затова тя кара, например, майката да мисли по този нов начин. Най-важно е оцеляването на семсйтвото. Когато децата поотраснат, почва да се говори оживено за тяхното образование. И това не е случайно. Образованието е основен фактор за оцеляването на семейството, племето и т.н. Много от нашите действия са автоматични или управлявани от структури над нас, колкото и за умни да се смятаме.

Когато човек е в семейството, може семейната Пента да му попречи да следва стратегията и вътрешния авторит за вземане на праивлни решения или просто да чуе себе си. Затова не е хубаво човек да се поддава на решенията натрапвани в семейна среда, т.е. от семейната Пента. Когато човек познава дизайна си (има Хюман Дизайн анализ) е далеч по-лесно.

Бизнес Пентата е работна група или фирма от 3 до 5 човека. Пак има своите характеристики и пак целта й е материалния успех и постигане целите на фирмата. Една бизнес характеристика е надеждността. Когато тя е активирана, хората идват навреме на работа, стоят до края на работния ден, съвестни са, водят си записки на събранията и т.н.

Колкото повече активирани характеристики има Пентата, толкова по-пълноценна е тя.

Характеристиките на Пентата се носят от активациите в картата на нейните членове. Например надеждността. Достатъчно е само един от петимата членове да я притежава и тогава Пентата я „дава“ като възможности на всички други. Тоест всички стават по-надеждни. Затова понякога, когато уволнят уж черната овца на фирмата, тя може да тръгне надолу, защото само тази „черна овца“ е носела жизнено важна характеристика.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>