Всичко в този свят е постигнато от самия теб

Не сте призовани към дълбоко замисляне. Това е ваш избор като сами преценявате, че нещото е важно за вас. Така можем спокойно и очевидно да стигнем до извода, че в света се води битка за душите на хората. Все някога, някъде, някой ви е убеждавал в нещо. Това не е просто процес на убеждаване. Вече не се стремят да завоюват душите ви. Искат да ви завоюват целите в този свят. Да завоюват вашето внимание, пари, свободно време, мислене, семейство.
Не говоря дори за рекламите и медиите, а за всичко, което ви е близо до сърцето и поради тази причина разни хора, организации и странни идеи искат да го завладеят. Да прокарат в него котвата на вечното съмнение в себе си, да ви убедят, че нещо извън вас е правилно, да използват енергията и живота ви. Оооооо, вече не става въпрос за душата ви след смъртта. Вече искат душата ви точно сега, точно тук, разголена, разсъблечена и безпомощна.
Сега от дълбината на всички сърца, които съзнателно или несъзнателно усещат тази борба, тази атака върху личността, може да се надига един страничен поглед, който е погледът на Истинския Аз опитващ се да изплува над планините от разрушения и да усети своето собствено величие като разбере, че има свои собствени задачи за изпълнение и има своя собствена индивидуалност, чийто най-висш смисъл е в чистото й прилагане. Прилагането на Божественото, което носи всеки човек.
Вие вършите всичко за вас във вашия свят. Никой не може да ви замени, никой не може да свърши вашите задачи, да донесе вашето щастие, да докара вашия успех, да ви накара да видите удовлетворението, да ви помогне да чуете задоволството на семейството си. Единствено вие може да си помогнете. Само вие, защото ваш е този път и всеки друг се опитва да ви отклони от него.
Всяко следване на някой друг вместо следването на себе си предава вашия Истинен Аз на милостта на хора, които дори си нямат понятие как да ви помогнат по простата причина, че не са вас и няма как да почувстват това, което вие чувствате, виждате, усещате, чувате, вкусвате. Те не живеят вашия живот, а искат да живеете техния.
Изкуството да казваш „Не” е изкуството на личностната реализация, защото не можете да помогнете на другите, ако не можете да помогнете на себе си, ако не намерите себе си, ако не изразите себе си. Да, другите ще протестират, но вие ли сте виновни за лошите им емоции след като тези емоции са породени от желанието да завладеят душата ви?!
Какво е егоизмът? Борбата за душата на хората е извратилa и понятието егоизъм. Егоизъм е, когато някой те обвинява, че не си правел нещо за него, че не си подчинил живота си на неговите илюзии.
Всичко в този свят може да постигнеш  единствено Ти. Не можеш да разчиташ на никого. В тебе са всички ресурси. Като се освободиш от илюзиите, ще стигнеш до свободата да изживееш личния си живот…..някой го наричат просветление. А всеки го може. Всеки, независимо от това как го убеждават на какво духовно ниво бил.
Image courtesy of smarnad / FreeDigitalPhotos.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *