Как да освободиш мечтите си от стреса?

Как да освободим мечтите си от стреса

Става въпрос за твоите мечти и не-твоя стрес!

Да имаш мечти е страхотно. Освобождението от стреса носи спокойствие. А да можеш да реализираш спокойно мечтите си, наистина осмисля живота.

Всеки човек се нуждае от своята специална среда. Поне понякога. Среда, в която да се отпусне и да се върне към себе си и мечтите си. И в тази специална среда всеки може да намери своята истина.

Какво значи да си специален?

Това най-вече означава да се мислиш за специален. Когато започнеш да се мислиш за специален, започнеш да обичаш повече себе си, започват да идват хубавите неща.

Понякога хубавите неща намират сами своето място в теб, а понякога трябва да ги посрещнеш. Да ги посрещнеш със желание и да им дадеш енергия, за да могат да се реализират мечтите ти.

Обикновено прахосваме енергията си. Губим време и сили, за да изпълняваме досадни служебни задължения, губим емоции и нараняваме чувствата си в нездравословни взаимоотношения, влагаме безмислен труд в безброй „трябва“, опитваме се да „заработваме“ любов.

Може би се чудиш дали имаш енергия за всичко това. Или вече усещаш, че нямаш. Няма откъде да се вземе толкова много енергия, че да задоволяваш прищевките на хората около теб и едновременно с това да следваш мечтите си.

Тук проблемът е свързан с отговорността

Дали си отговорен към другите или си отговорен към личното си щастие.

Кое за теб е на първо място?

Ако не поставиш отговорността към себе си на първо място, ще се трудиш цял ден, а вечерта или нощем ще си спомняш за мечтите си и ще останеш само със спомена за тях.

Разбирам те, че умът си измисля хиляди причини да оправдава съществуващото положение, но това е работата на ума. Умът може да даде логическо обяснение на всичко, но какво печелиш от това.

Ще спечелиш от мъдростта на тялотo

Тялото не лъже. Ако си уморен от безмислени действия, тялото ти ще е уморено и няма да имаш чувство на удовлетворение от изминалия ден.

Ако си гневен, искаш да захвърлиш това, с което се занимаваш, ако си огорчен или разочарован, то тялото ти казва истината. Няма ги мечтите, няма ги преживяванията, които водят до личното щастие.

Сега се вслушай в тялото си. Изслушай го. Тялото може да те насочи към правилните за теб хора, занятие, дори към истинската любов.

Чрез тялото можеш да се изправиш пред личната си истина, да я видиш и да разбереш какво те прави щастлив. То много бързо може да те освободи от ограниченията и да ти даде силата да изживяваш свободно хубавите си моменти.

Това е страхотно да можеш да изпиташ удоволствието на постигната мечта. Каквато и да е мечте.

Хубавото във всичко е, че когато поемеш отговорност към себе си, можеш да разбереш как наистина се чувстваш, можеш да откриеш личната си истина и да освободиш енергия и място за мечтите.

Най-хубавото предстои

И ако се вслушаш в тялото си, може да намериш своята истина. Кое е най-доброто време да го направиш? Най-доброто време е сега.

Можеш да възстановиш своята енергия, да възстановиш своята психична сила, така че да освободиш стреса и да пренасочиш живота си към изпълнение на мечтите. За това преживяване използваме методи и средства, които освобождават ресурсите на тялото и душата.

В подходяща и специална среда. За повече информация кликни тук: „Възстановяване на психичната сила“.

Предполагам, че ще има хора, които освен мен също ще са благодарни за споделянето (чрез бутончетата по-долу). Ще се радвам, ако споделиш и своите коментари и гледна точка (по-надолу).