Тренинг „Как да обичаме Себе си и Другите“ (групово и индивидуално)

Тренинг "Как да обичаме Себе си и Другите"

Сега този тренинг се провежда и индивидуално (онлайн и присъствено). Вижте по-надолу за условията

Това са само някои от отзивите на участниците:

– „умножаване и разпалване на „живеца“ в себе си“
– „имах толкова енергия, че неусетно се справях с неща, които отлагах от месеци.“
– „всичко прочетено и чуто до момента започна да се подрежда в съзнанието ми.“
– „след него успях леко и естествено да си продължа по пътя и да си случа плановете.“
– „научих се да си обръщам внимание, да се вслушвам в тялото си, да се свързвам със собствените си желания“ и т.н.

Тренингът „Как да обичаме Себе си и Другите“ е за това как да съградим своя вътрешен мир, как да намерим своето място в света, как да намерим своя център на любовта и освободим жизнената си сила (вижте надолу и отзиви на участници).

В три вечери ще се научим:

 • Как да обичаме себе си, своя произход, качества и да се грижим за себе си
 • Как да лекуваме емоционалните травми и преодоляваме жизнените кризи.
 • Как да намираме спокойствието във всичко, което сме, защото ще знаем как да приемаме себе си и използваме всичките си ресурси за по-добро.
 • Как да използваме древни техники за утвърждаване на любовта, чиито произход се губи далеч в миналото, както и постиженията на съвременната наука за човека.

Съвместно ще преминем по един забележителен път, който ще ни покаже как да възобновим възможностите, с които сме родени, но които сме забравил. Забравили сме колко умели, мъдри и изобретателни сме в това да живеем живота си щастливо и пълноценно всеки ден, през всеки един момент. Ще разберем какво богатство имаме и как да го използваме конструктивно.

„Как да обичаме Себе си и Другите“ се провежда за три вечери (18:30 – 22:00 часа). Всеки от трите модула е фокусиран върху това да ни помогне да разкриваме онези свои ресурси и качества, които ще допринесат за себеприемането, благоденствието и щастието ни, а заедно трите ни правят цялостни.

Да приемаме себе си и обичаме всичко, което сме. Връзката с нашите родители и предци (първа вечер)

 • Въведение и хармонизиране на групата
 • Връзката с родители и предци
 • Работа с изначалните правила и освобождение от правилата, които ни ограничават. Това включва и ограничаващите ни убеждения, но също води и до освобожедение от тежести и негативни обети.
 • Работа по намирането на правилното място в живота. Правилното място ни носи правилните за нас хора, правилната работа, че дори правилните удоволствия.
 • Техника „Освобождаване от ограничаващите обети“
 • Техника „Получаване силата на предците“

Вътрешният мир идващ от хармонизирането на отношенията ни с предците ни позволява да излезем от от ролята на жертва (или от поредиците неблагоприятни събития). Той става източник на благодат, благосъстояние и екстаз.

Цялостност с любовта и освобождаване на силата блокирана в предишни връзки (втора вечер)

 • Партньорските отношения. Механиката на интимната връзка.
 • Осъзнатост на тялото
 • Техника „Пространство на обединение и пространство за изразяване на индивидуалността“
 • Упражнение „Емоционален синхрон“
 • Дервишка техника за настоящата (или бъдеща връзка) „Добронамеренност в любовта“
 • Помирение с бившите партньори и възстановяване на силата блокирана в предишните връзки (и приключване на незавършени връзки)

Освобождение и грижа за себе си (трета вечер)

 • Вътрешната креативност
 • Отношения със „Себе си“
 • Медитация „Интеграция със Себе Си“
 • Уникален метод базиран на шаманска техника, надстройки на НЛП и системните констелации за решаване на проблеми и грижа за себе си.
 • Техника „Отдалечено решаване на проблеми“
 • Техника „Да назначим представител да работи за нашето освобождение“.

Тренингът „Как да обичаме Себе Си“ е основан на практически упражнения, преживяване, личен опит, споделяне и е с използване методите на практическата психология, НЛП, Системни и семейни констелации и др.

Индивидуално провеждане:
Шест (6) часа разпределени по един или два пъти седмично.  Точното време на провеждане и честотата се уточняват с клиента.
Инвестицията

Групово провеждане:
Първа вечер: …, 18:30 – 22:00. Регистрацията започва 18:00 часа
Втора вечер: ….., . 18:30 – 22:00
Трета вечер: ….., 18:30 – 22:00
Инвестицията
Сега за записване се обадете на телефон 0888 605 365 – Божидар.

Отзиви на участници

В.Ст. , София

Попаднах в този тренинг съвсем“случайно“ . Нямах  предварителна  информация. Доверих се на водещия Божидар Цендов. Познавах  негови  публикации и харесвах  чувствата, които те оставяха в мен.

Когато се записах за тренинга, преживявах много труден период в живота си. Повече от година и половина не успявах  да се справя сама.

Надявах се тренингът да ми помогне да преодолея  скръбта и объркването в което бях изпаднала. По-голямата част от тренинга преминава в упражнения и практика. Създава се много приятна атмосфера на непринуденост и свободно изразяване на всеки участник.

По време на тренинга  разигравахме ситуации, прилагахме  древни модели и всеки  се запознаваше от собствен опит с различни, много лесни и в същото време изключително въздействащи  методи.

С всяко следващо упражнение и с голяма лекота ние откривахме истини за себе си и за живота си. В края се чувствахме като много близки, стари приятели.

Всички преживявания от тренинга направо ме ръзтърсиха и бяха началото на много осъзнавания, които продължават и до сега. 

Ефектът беше голям и на физическо ниво. Имах толкова енергия, че неусетно се справях с неща, които отлагах от месеци.

Всичко прочетено и чуто до момента започна да се подрежда в съзнанието ми.

Разбрах и усетих, че във всеки от нас е заложен един „живец“, енергия, чиито вечни частици сме всички ние и която ни свързва както с предците ни така и с потомците ни.

Тази енергия се разпространява чрез живата материя, чрез нас и всичко, което ние проявяваме – мислите, думите, отношението, действията.

Енергията се спира, блокира,изсъхва, когато в нас  животът замре, когато се чувстваме без стойност, когато не изпитваме възторг от себе си и това, което вършим.  Животът замира, защото ние сме загубили себе си и енергията си в чуждите модели, в нехармонични връзки с партньорите, родителите, децата, в ситуации, които са ни обидили или от които  се чувстваме виновни, когато изневеряваме на себе си, за да бъдем приети, когато не се уважаваме.

Разбрах, че като носители на живот ние преди всичко имаме личната  отговорност  да защитаваме този живот, а това става като се обичаме .

Този тренинг ми даде знанията, усета  и  енергията да прилагам тези знания,  точно за това  –  да обичам себе си, да  изразявам своята същност,  да отстоявам правото  да съм различна , да се самоопределям и да не преча на другите да правят същото, да развивам дарбите и уменията си, да съм грижовна към себе си и обгърната от тази обич да изживея остатъка от живота си като умножавам и разпалвам този, даден ми от природата „живец“ .

Само, когато се чувствам добре ще бъда проводник на енергията, която ни свързва и така ще допринасям за благото и на останалите.

Благодаря на Божидар за уменията и любовта, с които ни предаде тези знания.

М. Мл., София

Записах  тренинга  в период, в който  бях зациклила. Вървях по пътя си, правех нещата които обичах, но бях стигнала до някаква стена.

Чувствах го като физическо и психическо изчерпване. Лошото беше, че не беше подходящ моментът да спра и да си дам малко почивка. Ангажиментите чакаха и аз влизах в тях, но вече без енергията и желанието което ме съпътстваше до този момент. 

Тогава реших да пробвам нещо ново, нещо съвсем различно от познатото досега. Имах нужда точно от възстановяване на психичната сила. Това  което ми подейства, бяха няколкото констелации за помиряване със себе си, с рода и в партньорските отношения.

Работеше се леко ,спокойно и свободно. Темите  обаче бяха сериозни и ме изправиха пред избора  да простя ли, или да си седя в болката, да се върна към себе си, или да продължавам да бягам, да се обърна  към корените и истинските си ценности, които ме хранят в живота, или в забързаното ежедневие да ги загубвам  малко по малко.  

Често в преследването на целите и мечтите си хората забравят да се обрънат назад, да благодарят за всичко, което ги е довело дотук, да си вземат това, което завинаги ще остане с тях и да освободят старото. 

Аз бях забравила за този момент и тренингът ми го припомни.  След него успях леко и естествено да  си продължа по пътя и да си случа плановете.

Върнах си живеца.

Благодаря за преживяването!

Лора Сотирова, София

По времето, когато посетих тренинга, посветен на личната сила с водещ Божидар Цендов, все още не бях най-важният човек в собствения си живот. Все още в моя свят присъстваха хора и дейности по-важни за мен  от мен самата, от моите чувства, от моите искрени желания на сърцето.

Като днес си спомням една от задачите, които ни бяха поставени – за най-важното в живота ни. Няма нужда да казвам, че тогава все още допусках нездрави отношения, хора и мисли в сакралния си свят.

Но с радост  ще кажа, че и до днес  нося в чантата си въженцето, което използвахме на тренинга като символична преграда срещу нежеланите и нежеланото. И до днес го използвам, за да преградя пътя на хората и преживяванията, които не искам около себе си и за себе си.

Сега не мога и да си помисля да живея в периферията на  живота си, както преди. Научих се да си обръщам внимание, да се вслушвам в тялото си, да се свързвам със собствените си желания. И  едно от тях ме доведе  обратно по спиралата отново до този тренинг.

А аз съм убедена, че случайности няма….

Водещ

Божидар Цендов – Психолог, дава пъти сертифициран фасилитатор Системни и Семейни Констелации, водещ на семинари за личностно развитие и терапия, Хюман Дизайн анализатор.

Записване

Записването става на телефон 0888 605 365 – Божидар Цендов и при внасяне на лв. капаро.
E-mail: Bojo@bojidartzendov.com

Божидар Цендов, психотерапевт, констелатор

Предполагам, че ще има хора, които освен мен също ще са Ви благодарни за споделянето. Ако искате да получавате повече такива статии на мейла си, абонирайте се за бюлетина ми тук.
Имате въпроси или мнение – коментирайте.