Трудното зачеване (системни/родови причини)

Трудното зачеване (системни/родови причини)

Когато човек се сблъска с трудното зачеване, се опитва преди всичко да реши проблема с помощта на лекарите. И за някои хора това е успешно. Но в повечето случаи медицината е безсилна. Защото с нейна помощ човек се опитва да реши следствието, а не причината. Самата причина много често се намира много по-дълбоко, в нашия род, в нашата фамилна система. Защо?

Ние всички служим на рода си

Всеки от нас не е просто отделна личност, която е дошла отникъде и отива наникъде. Ние сме неотделима част от нашата родова система. Както нашето тяло се състои от органи и клетки, така и ние се състоим от гените на нашите предци. И независимо дали го искаме или не, но заедно с генетичните особености и всичко хубаво, което е било в нашия род, ние получаваме „в наследство“ и всичко лошо.

Всеки от нас, независимо дали го желае или не, служи на рода си и доизживява историите и чувствата на своите предци, които са останали незавършени. Можем да сравним това с „полици за дълг“, които се предават от поколение на поколение, докато не се погасят напълно.

Една от тези „полици за дълг“ е и безплодието, а понякога е заплашено дори съществуването на двойката.

Какви могат да бъдат причините за трудното зачеване?

Родовите причини са различни, както и историята на всеки човек е различна. Но има и определени закономерности. Това с главните от тях:

Отхвърлянето на дете

От гледна точка на семейните констелации, една от основните причини за безплодието е, когато някога в рода родители са отхвърлили своето дете. Например, ако в някое поколение майката или бащата са се отрекли от детето си, прокудили са го, пожелали са смъртта му, пожелали са то да страда, не са искали повече да го виждат (независимо колко голямо е било), не могат да му простят нещо и т.н. , то това „проклятие“ (негативна програма), се предава несъзнавано нататък по рода. И може да стане причина за безплодие след даже няколко поколения.

Отсъствие на родителско одобрение

За нашите предци одобрението (благословията) на родителите е имала сакрално значение. Те са знаели, че ако младата двойка не го получи, няма да намери щастието. Защото родителското одобрение – това е енергия за укрепване на новото семейство, своеобразната подкрепа на рода. Приемането на новото семейство като продължител на рода. И ако го няма, даже при най-голямата любов, двойката ще бъде способна единствено да поддържа отношенията си. Но няма да може да предаде живота по-нататък, тъй като тази двойка няма нито енергията, нито „позволението“ на рода.

Това засяга и случаите, когато се раждат болни деца. Това говори, че най-вероятно някой във фамилията е бил против този брак.

Трaвма от загуба на дете

В историята има не малко събития, когато много семейства са губели децата си. Епидемии, глад, войни. И ако, например, по време на епидемия нашата баба е погребвала три или четири деца, разбира се, за нея това е ставало непоносима скръб. Ужасът от загубите е бил толкова голям, че в своето отчаяние от цялото си сърце тя може да е казала: „По-добре никога повече да нямам деца, отколкото да преживявам подобна болка!“ Такова послание може да се предаде много поколения напред.

Помните, че ние служим на нашата фамилна система (на рода си) и всички послания за нас са закон. И този закон ние изпълняваме на несъзнавано ниво. Даже нищо да не знаем за историята на тази баба.

Смърт на майката при раждането на дете

Може в рода на несъзнавано ниво да се формира и посланието, че да имаш деца е опасно. Това се случва, когато сред предците е имало жена, която е умряла по време на раждане. Тогава страхът, че раждането може да убие, се предава по-нататък в поколенията.

В този случай вече правнучката на тази жена се сблъсква с това, че не може да зачене. Често в тези случаи медицината е безсилна да диагностицира проблема. Всичка казват: „При вас всичко е наред“. А жената така и не може да осъзнае какво се случва с нея. Защото несъзнавано тя не иска да ражда дете от страх за своя живот.

Неродените деца

Причината за трудното зачеване може да бъдат и неродените деца. Наши или на други членове на рода ни. Неродените деца не са само абортираните. Това са и мъртвородените; помятанията; ембриони, които са „замразени“ (напр. при част от ин-витро процедурите); както и деца, които не са били родени, защото жената е използвала спирала като контрацептив (б.пр. използването на спирала унищожава вече заченати ембриони като им пречи да се захванат за стената на матката).

Семейните констелации показват, че причина за безплодието се явява не самият факт на аборт или помятане. Причината е, че това дете не е било признато и за него не е тъгувано. Така сърцето на майката може да остане с първото неродено дете, което не е признато. Даже да е минало много време и тя да е забравила за това. Но докато това дете не е бъде признато, несъзнавано тя е „затворена“ за други деца. Затова и не може да зачене.

За съжаление, в една статия не могат да се покажат всички причини за безплодието. Историята на един човек не прилича на историите на другите. И колкото двойки има, толкова различни са и ситуациите. Всяка уникална ситуация се нуждае от уникален подход и уникално решение.

Семейните констелации са метод, който подхожда към всеки проблем индивидуално. С нейна помощ може да се намери решението за трудното зачеване. Решение, от което се нуждае конкретната ситуация.

Автор: Ирина Ищенко
 

За да получавате бързо още статии от мен, абонирайте се тук. 
Моля, помогнете тази статия да стигне до повече хора като я споделите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *