Хапчета за амбиция

Хапчета за амбиция

В края на 19 век имало в САЩ компания, която продавала „Хапчета за амбиция“.

Твърдели, че тези хапчета лекуват всичко, включително и мотивацията. Днес можем да ги наречем плацебо, защото вярата в хапчето прави всичко, а не самото хапче.

Проблемът е, че тогавашните хапчета били направени със стрихнин, което е отрова.

Предполагам, че компанията не е просъществувала дълго.

Но и днес има вариации на тези хапчета.

Хората търсят „магическото хапче“ – може да е книга, формула, метод, или хаистина хапче, за да преодолеят това, което чувстват или това, което не могат да направят сами.

Наистина, теоретично всяка техника, която използвате, е толкова ефективна, доколкото вярвате в нея.

Ако не вярвате в нещо, то няма да работи за вас .

Ако НЕ вярвате, че сте способни да намерите смисъла на живота си, вашето вярване ще филтрира всички факти и ще намира единствено доказателства в своя подкрепа.

Ако ВЯРВАТЕ, че сте способни да намерите смисъла на живота си, вашето вярване ще търси и вижда всички доказателства в своя подкрепа.

Ако се вгледате, ще видите какво работи тук:

Вярата.

Всеки, който е взел „Хапчетата за амбиция“ през 19 век е получил резултати благодарение на степента на своята вяра в тях, а не на самите хапчета (които са били по-скоро отровни).

И днес се продават хапчета, за които открито се признава, че са плацебо. Те са инертни, в тях няма никаква активна съставка, но те действат в зависимост от вярата на тези, които ги употребяват.

Знаейки, че вярата прави нещата и колко вярата е могъща, би трябвали да сте любопитни как да промените своите ограничаващи или негативни вярвания.

Разбира се, може да ги промените сами със здрава работа и безжалостна честност към себе си, но ще имате много по-бърз резултат и ще бъде по-лесно, ако използвате помощта на нещо, в което вярване или на някого, на когото вярвате.

Думата „подкрепа“ е нещо съкровено и не случайно хората се събират на групи. Ако в света съществуваше един единствен човек, дали той щеше да вярва в нещо?!

Дори вярванията ни са колективна.  Ние вярваме в нещо, защото имаме подкрепата на околните хора в нещото.

Винаги, когато правим нещо с някого другиго, нашият живот се променя. Като използваме помощта на хора, на които вярваме, нашият живот се променя.

Нашите вярвания са нашият „свят“, а този свят е населен с хората около нас. Ако искаме да променим „света“ си, е необходимо да допуснем нови хора в живота си.

Сега може да се чудите как ще завърши тази статия.

В какво вярвате да завърши? Тя завършва точно по този начин…..

Но можете да отидете и стъпка по-далече.

Да повярвате в себе си. А това е единствената вяра, която ще е винаги с вас и зависи най-вече от вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *