Седем знака, че може да сте духовно неуязвими

Седем знака, че може да сте духовно неуязвими

Когато наистина сте себе си, непременно ще има хора, които няма да ви приемат. И в този случай, вие трябва да бъдете безкомпромисно себе си, без извинения. „

~ Кейти Гудман

Какво означава да бъдеш с неуязвим дух? Това означава да бъдеш себе си, какъвто си във всеки един момент, какъвто ти се получава да бъдеш, даже това да те изненадва, без да имаш съмнение, че трябва да бъдеш нещо друго и въпреки съмненията на околните.

Да бъдеш, да присъстваш там, където се намираш като излъчваш себе си наоколо. Да бъдеш с неуязвим дух означава да си извън очакванията да се държиш по определен начин и извън привързаността към това да очакваш определени резултати.

Да бъдеш с неуязвим дух е да си осъзнато уязвим пред лицето на света играейки го неуязвим. Това е оставяне в ръцете на несигурността и чистата любов и привързаност (или отхвърляне) пред лицето на скованата сигурност и любовта със задни мисли. Това е напълно приемане на ограничените възможности чрез неограничената игра.

Ето седемте специфични признака, които показват, че може да сте духовно неуязвими:

1) Разбирате, че имате своята ценност

„Всеки от нас е уникален дар. „

~ Ейнджълс Ариен

Благодарни сте на себе си за своята уникалност и че можете да разчитате на собствените си решения, без да се подчинявате на външни авторитети, които да ви казват какво да правите.

Знаете, че в света няма друг човек като вас, най-вероятно не се е раждал и никога няма да се роди. Виждате света по своя уникален начин и давате на хората мнения и гледни точки, които не са обвързани с общо приетите вярвания, а са уникално нови.

Носите ново осъзнаване на света, докато повечето от хората въртят в главите си едни и същи мисли и влизат в едни и същи преживявания.

Другите мислят ли, че имате своята стойност? Това има малко значение. Когато сте духовно неуязвими, вие ще срещнете правилните хора за вас, които ще оценят и ще се възползват от новото, което им давате.

2.) Фокусирате се върху това, което ви интересува и се разделяте с това, което не може да събуди вашите интерес и енергия

„За да бъдете наистина духовно неуязвими, се нуждаете от това да не търсите одобрение или любов от другите и да не ги осъждате, когато не ви дават това, от което се нуждаете“

~ Вишен Лакиани,

Не можете да контролирате действията на другите, но от вас зависят вашите действия. Можете да действате с пълно приемане на свободата на другите да се проявяват, както намерят за добре.

Ако те не решат да ви дадат нещо, за което мислите, че се нуждаете, вие не се оплаквате и не протестирате. Това, което не можете да получите от един човек, най-вероятно ще го получите от друг, който може да е радостен да ви го даде. Или пък да стигнете до извода, че можете да си го осигурите и сам.

3.) Използвате страха, за да живеете безстрашно

„Само, когато загубим всичко, тогава сме свободни да правим, каквото и да е.“

~ Тайлър Дурден

Когато сте духовно неуязвими, страхът е просто гориво. Каквото ви плаши, ви дава разбиране, че комфортната зона няма да се разшири сама. Вие чрез своите преживявания и приемането на страховете можете да я разширите.

Можете да загубите всичко или да спечелите всичко, но подходът остава същия: „Нагласата създава разликата между мъчението и приключението.“ ~ Карл Фрай.

Осъзнаването на страховете ни позволява да разберем на какво те искат да ни научат. Може би животът ни няма да се промени много, но ще ни носи усещането за смисъл.

Карл Юнг пише, „Разликата между добър и лош живот е в това колко добре вървите по огъня.“ Вие сте духовно неуязвими, защото сте готови да поемете риска да изживеете нещо ново, въпреки страховете, използвайки уроците на страховете.

4.) Не търсите одобрение, а следвате любовта към себе си

„Човек се нуждае да отстоява себе си – срещайки непознатото, без да разчита на стари авторитети и стари убеждения. Човек се нуждае да иде там, където никой друг не е бил в пълна голота, невинност и смирение“

~ Адяшанти

Обичате себе си все едно животът ви зависи от това. Няма значение дали другите ви обичат или ви мразят. Това, което има значение е, че вие обичате себе си и това започва с приемането на своите ум, тяло и душа такива, каквито са.

Продължава с приемането на живота, който живеете и приемането на света, в който живеете, такива, каквито са.

Вие сте духовно неуязвими, защото омразата и обожествяването се плъзгат по вас, без да ви засегнат, подобно на водни пръчки по гърба на патица.

Хейтърите ще мразят, обичащите ще обичат, но това, което има значение, е колко добре вие обичате себе си, така че да сте способни да обичате другите и да се оставяте да бъдете обичани.

5.) Практикувате пълно приемане

Пълно приемане на това, което е, каквото и да е и разделяне и пускане на това, което е вече в миналото.

Помните какво значи да бъдеш „патешки гръб“. Стрес, страх, безпокойство, обида? Всичко това може да се стече по вас и да си върви подобно на водата по патешкия гръб.

Това означава да присъствате в настоящето. Депресията на миналото си принадлежи на миналото, а притесненията на бъдещето все още ги няма и даже не знаем дали въобще ще дойдат.

Във всеки един момент вие сте в потока на живота, в гъвкава позиция спрямо твърдостта на живота.

Приемате себе си абсолютно напълно, което означава да приемете своите недостатъци, тъмни страни, лошото си минало, проблемните си родители и роднини, историята си, грешките си, загубите и всичко, което ако бъде прието, носи усещането за свобода на момента.

Лили Томлин казва, „приемането означава да се откажеш от надеждата за по-добро минало“. Вие сте духовно неуязвими, защото се едно с живота, какъвто се получи, независимо дали е нещо „добро“ или нещо „лошо“. Приели сте своето минало и своето бъдеще, каквото и да се получи.

6.) Не се страхувате да раздрусате правилата

„Тайната на създаването на голяма пълнота и радост в живота е да живееш опасно“

~ Фридрих Ницше

Правила? Ако те са валидни, здравословни и в съответствие с Космоса, тогава може да работите с тях. Ако не са, вие остро ги разчупвате. Същото важи за законите.

Законите създадени от хората са специално предназначени да бъдат разчупени. Те са създадени в един момент на развитие на обществото, а в следващия момент, когато обществото вече се е развило и променило, то има нужда от нови по-адекватни закони.

Хората сме създадени да правим грешки. Същото е и със законите създадени от хората. В даден момент могат да се окажат грешни. Вие избирате да живеете истински живот вместо да живеете комфортно в клетка.

Така е много по-малко вероятно да станете сковани, самодоволни и блокирани, а е по-вероятно да разкривате тези неща при другите.

Както Йода казва, „тренирайте се да пускате всичко, което се страхувате да загубите“. По същия начин вие сте свободни всякога да печелите, защото дори, когато губите, вие печелите преживявания и осъзнаване. Дори със своите грешки ставате по-мъдри. Освобождавате себе си към по-голяма свобода.

Руми разкрива този подход на всички: „Защо да стоим в затвор, когато вратата му е широко отворена?“

7.) Вие сте Буда, който смущава хората, вместо да сте просто един наблюдаващ Буда

„Животът е процес, който е комбинация от състояния, през които минаваме. Хората се провалят в това, че искат да изберат едно състояние и да останат в него. Това е равносилно на смърт.“

~ Анаис Нин

И да направите нещо, което да се счита за най-доброто нещо на света, след това ще минете в друго състояние. Ако искате да останете човека, който е направил най-доброто нещо на света, трябва да умрете в този момент.

Нашият живот е насочен напред и природен закон е, че всеки житейски връх ще е последван от път надолу и че всеки път надолу има своя край и след това започва изкачване. Така нещата безкрайно се редуват.

Вашата неуязвима сила на духа е в това, че приемате превратностите на живота. Разбирате, че върховете са просто постижения, а паденията са тези, които носят осъзнаване, мъдрост и нови преживявания.

Божидар Цендов, по идея и материали на Фрактал Енлайтментс.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *